BİTLİS / TATVAN - Tatvan Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu

Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri

Haz

Okulumuzda öğrencilerin yorum ve muhakeme gücünü artırmak amacıyla, meslek derslerinde MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan meslek dersleri çoktan seçmeli soruları öğrencilerimize test şeklinde verilerek Meslek Dersleri Soru Çözüm Saati uygulaması gerçekleştirildi.

Haz

Okulumuz öğrencileri ile İlçemiz Hz. Aişe Camii'nde namazda buluştuk. Cami cemaatii ile vakit namazını eda etikten sonra, Hz. Aişe Camii İmam Hatibinden vaaz dinledik.

May

İmam hatip okullarının kuruluş yıl dönümü okulumuzda yapılan etkinliklerle kutlandı. İmam hatip okullarının yaşadığı tarihi serüveni unutmamak ve emeği geçenleri hatırlamak adına düzenlenen programlara öğrencilerimizin ilgisi yoğundu.

May

Genel Müdürlüğümüzce yürütülen "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesi kapsamında, ilçemiz Halk Eğitimi Merkezi ile iş birliği yapılarak öğrencilerimize yönelik kurs açıldı. Açılan kurs kapsamında çevre duyarlılığı ve ve değerler eğitimi konularında her hafta farklı etkinlikler düzenlendi.

May

Öğretmen ve öğrencilerimizle beraber ilçemizde açılan "Sıfır Atık" konulu sergiyi ziyaret ettik. Atıkların geri dönüşümünün önemi, fırsat eğitimi kapsamında derslerde öğrencilerimize anlatıldı.

May

Okulumuzun Değerler Kulübü tarafından "İyilik yap, iyilik bul." temalı yardım kampanyası düzenlendi. Hazırlanan duvar gazetesi ve  broşürlerle yardım kampanyasının tanıtımı yapıldı. Yardım malzemeleri depremden etkilenen vatandaşlarımıza gönderildi.

Nis

Öğrencilerimizin her ortamda kitap okumalarına fırsat vermek amacıyla dersliklerimiz, koridorlarımız,mescitlerimiz ve kütüphanemizde uygun okuma alanları oluşturuldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinesinde yürütülen "Sayfaların Ufkunda Geleceğe Bakıyoruz" projesi kapsamında günlük ve haftalık okuma etkinliklerimiz okul ortamında gerçekleştirilmektedir.

Nis

Okulumuzda Ramazan ayı sevinçle karşılandı. Sınıflarımızda yapılan etkinliklerle beraber okul koridorlarında oluşturulan "Ramazan Sokağı" ile on bir ayın sultanı Ramazan'ın iklimi yaşatıldı.

Nis

Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Şenay AKYILDIRIM'ın rehberliğinde okulumuz öğrencileri tarafından ''243 Ülke Keşfi ve Kültürel Coğrafya'' araştırması yapıldı. Hazırlanan içerikler okul panomuzda sergilenerek öğrenci ve öğretmenlerimizin istifadesine sunuldu.

Nis

8. sınıf öğrencilerimize yönelik her ay yapılan seviye tespit sınavlarımızı Mart ayında da yaptık. Sınav sonuçlarını öğrenci ve velilerimize bildirdik. Sonuçları değerlendirerek LGS yol haritamızı gözden geçirme fırsatı bulduk.

Nis

Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Zeynep GÜLEÇ tarafından öğretmen ve öğrencilerimize güvenli internet kullanımıve kişisel verilerin korunması konulu seminer verildi. Günlük kullanımlarımızda internette karşılaşabileceğimiz riskler konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

Mrt

Okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla Hz. Muhammed'in (sav) eğitim anlayışı ve eğitim metotları konulu makale taraması yapıldı. Konuyla ilgili olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Abdullah ERİBOL tarafından sunum yapıldı.

Mrt

Tatvan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak 8/A sınıfı rehber öğretmenimiz Mehmet Ergin KOÇ tarafından 8. sınıf öğrencilerimize yönelik meslek tanıtımı semineri düzenlenmiştir. Farklı meslek mensuplarının meslekleri ile ilgili tecrübelerine dair online içeriklerin sunumu yapılmıştır.

Mrt

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Abdullah ERİBOL tarafından öğrencilerimize Diyanet İşleri Başkanlığı´nın gözetim ve denetiminde gerçekleştirilen örnek vaaz ve hutbelerin gösterimi ve uygulaması gerçekleştirilmiştir.